Het Denksportcentrum Groningen (DSCG) is opgericht in 1980 en is in 1998 vernoemd naar de vermaarde Groningse wereldkampioen dammen Jannes van de Wal. Het DSCG biedt ruimte(n) aan denksportverenigingen en wil een aangename ontmoetingsplaats zijn voor bridgers, schakers, dammers en andere denksporters. Het is een gebouw in de Amsterdamse stijl en heeft een gezonde  uitstraling. Het is er goed te vertoeven en je kunt er naast het beoefenen van de door jou geliefde denksport, genieten van drankjes tegen acceptabele horecaprijzen.

Het Denksportcentrum is gevestigd in de oude Groen van Prinstererschool aan de Oliemuldersweg 43, 9745VA te Groningen. Het gebouw is een Gemeentelijk monument in de Amsterdamse Stijl.
Het DSCG verhuurt zalen aan denksportverenigingen en faciliteert en ondersteunt hen waar mogelijk.

In het DCSG zijn de bridgeclubs BC Martini actief en wordt er ook in NBB-competitie verband gespeeld. De schaakverenigingen Groninger Combinatie en Sissa zijn ook in het DSCG gehuisvest. Naast hun interne competities en verenigingsavonden wordt er ook in NOSBO verband gespeeld.  De damvereniging Het Noorden is ook regelmatig in het DSCG actief.
Tevens worden er schaak- en bridgecursussen georganiseerd.

Het dagelijkse beheer is sinds 1 september 2016 in handen van Ria Rus. Zij heeft dit als assistente overgenomen van de vorige beheerder Judith Valkenburg. Ria regelt de planning van de activiteiten in het DSCG en draagt zorg voor de schoonmaak en de horeca. Zij is telefonisch bereikbaar op 0653550563 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.