NIEUWS PAGINA DENKSPORTCENTRUM GRONINGEN

 

 

 

Start seizoen 2023/2024

Het DSCG wordt op 4 september 2023 weer geopend voor het seizoen2023/20243. We hopen met zijn allen dat dit weer een normale speel periode mag worden zonder beperkende maatregelen.

 

Bridgematinee op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum Groningen 

Herstart op 5 september 2023 om 13.30 uur

In het najaar van 2017 zijn we met het initiatief gestart voor een Bridgematinee voor de beginnende bridge. Tot dusver is dat een groot succes gebleken. We hopen met deze doorstart dat te continueren.

De Bridgematinee is een lowprofile opzet voor diegenen die nog niet zo lang bridgen en die zich stap voor stap willen verbeteren. Je hoeft ook geen lid van de bridgebond te zijn. Het is een super gezellige middag waarbij onder begeleiding wordt gebridged en waar af en toe een thema wordt behandeld.

Enkele belangrijke punten:

 • We spelen op de 1e en 3e dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot ca 16.30 uur.
 • Kosten zijn €2,50 p.p per keer.
 • Ook zonder partner ben je welkom. Wij regelen dan wel wat
 • We spelen in de benedenzaal of in de bar
 • Horeca bediening in de zaal
 • Er geldt geen aan- of afmeldingsplicht
 • Per keer zijn minstens 2 begeleiders aanwezig om je bij te staan in lastige situaties
 • Veelal wordt op de 1e dinsdagmiddag een thema behandeld (30 minuten)

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen en te ervaren wat dit bridgematinee voor jou betekent. Zoals gemeld behoef je geen vaste partner te hebben. Nodig zo mogelijk  bridgevrienden uit je omgeving uit, want hoe meer zielen hoe langer we doorgaan.

De speeldata voor dit jaar zijn: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10, 7/11, 21/11, 5/12 en 19/12

Afhankelijk van de opkomst spelen we in 2024 door tot eind mei.

 

Vredes Informatie Centrum (VIC)

Het Denksportcentrum is eigendom van de gemeente Groningen en in bruikleen gegeven aan de Stichting Denksportcentrum Groningen. Aangezien het gebouw niet continu benut wordt en de gemeente woekert met ruimte om ook andere verenigingen en instellingen onderdak te verlenen is in overleg het VIC in het DSCG ondergebracht. Het VIC maakt gebruik van de voormalige bestuurskamer en heeft haar bibliotheek in de oude materiaalruimte ingericht. Daartoe is een nieuwe kastenwand voor materiaal opslag voor de verenigingen in het leslokaal gerealiseerd. we heten het VIC welkom en verwijzen voor nadere informatie naar hun website www.vredesinformatiecentrum.nl

 

Betaald parkeren bij het Denksportcentrum (update)

De Gemeente Groningen heeft besloten op 2 oktober 2017 om in de wijk Oosterpark betaald parkeren in te voeren. Dit betreft het gebied Oliemuldersweg/Damsterdiep richting het centrum. Helaas valt de Oliemuldersweg ook onder dit regiem.

Op 1 oktober 2021 heeft de gemeente hieraan een uitbreiding gegeven (zie gearceerd gedeelte)

De parkeertijden zijn op alle dagen van 09.00 tot 18.00 uur en op donderdag t/m 22.00 uur. Op zondag is geen parkeergeld verschuldigd. De kosten bedragen €2.40 per uur.

Op onderstaande kaartjes is aangegeven waar betaald en waar vrij te parkeren is. Dit laatste betreft de zuidkant van het Damsterdiep. Het gebied Kwikfit/Mamamini heeft veelal zo’n 20 vrije parkeerplaatsen en is 3 minuten lopen van het DSCG. Op 5 minuten lopen ligt het parkeerterrein van Praxis, waar volop parkeer mogelijkheden zijn.

  

 

 

 

OUD NIEUWS

 

CORONA MAATREGELEN              Corona dilemma's geanalyseerd - Dansen met Dilemma'sCorona dilemma's geanalyseerd - Dansen met Dilemma's

Het Denksportcentrum is weer voor alle activiteiten geopend
 
Daarmee vervallen alle voorgaande maatregelen.
 
* Sluiting t/m 9 januari 2022
 
2022
Op basis van de laatste door het kabinet afgekondigde maatregelen en het normale kerstreces van het DSCG is het denksportcentrum voorlopig t/m 9 januari 2022 gesloten.
 
* Aanscherping van de Corona maatregelen per 6 november 2021
 
Het kabinet heeft besloten de maatregelen van 25 september te moeten overrulen. Per 6 november is het Coronatoegangsbewijs (QR-code) weer van kracht om het Denksportcentrum te betreden. Tevens wordt opgeroepen zoveel als mogelijk de 1.5m afstand weer te bewaren en dragen van het mondkapje in de vrije loopruimte te gebruiken. 
 
* Het Denksportcentrum gaat op 25 september weer 'gewoon' open 
 
Het kabinet heeft besloten de 1,5m afstandsregel per 25 september a.s. los te laten. Wel is voor de binnen horeca een Corona Toegangsbewijs afgekondigd en door de 2e kamer bevestigd. Het NOC/NSF heeft tot dusverre geen bijzondere maatregelen aangekondigd. En de bonden hebben aangegeven dat we weer normaal de activiteiten kunnen oppakken. Tegen deze achtergrond heeft het bestuur van het DSCG, mede na overleg met de gemeente, het volgende besloten.
 
Het DSCG kent 2 gezichten: de zaal(verhuur) en de horeca. 
Deze 2-deling wordt met de verdere openstelling per 25 september consequent toegepast. 
 
ZALEN
 • In de speelzalen kan zonder beperking worden gespeeld 
 • Er zijn geen beperkingen meer vwb de tafelopstelling en het aantal deelnemers
 • Evt aanvullende gezondheidschecks worden aan de verenigingen zelf overgelaten
 • Er wordt door de horeca als vanouds bedient in de zaal
HORECA
 • Het corona regiem geldt nog WEL voor de bar
 • Als men dus in/aan de bar iets wil gebruiken of onderling iets wil bespreken behoort een Corona Toegangsbewijs te kunnen worden overlegd.
 • De check daarvan wordt uitgevoerd door het beheer
 • Deze maatregel geldt ook voor bezoekers van schaak- en bridge wedstrijden in de speelzaal.
In afwachting van verdere versoepelingen kan onder deze condities de 'normale' sportbeoefening weer plaatsvinden.

 

 Nieuwjaarsdrive voor de beginnende bridgers 2020

Op zaterdag 18 januari 2020 wordt wederom in het Denksportcentrum de Nieuwjaarsdrive voor de beginnende bridger gehouden. Het begint om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Het inschrijfgeld is €2,50 per persoon. Deze Nieuwjaarsdrive staat onder leiding van Klaas Bruinsma, bij wie je je ook kunt aanmelden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bridgematinee op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum Groningen (update)   

Herstart op 8 maart 2022 om 13.30 uur

In het najaar van 2017 zijn we met het initiatief gestart voor een Bridgematinee voor de beginnende bridge. (zie ook het artikel hierover verderop). Tot dusver is dat een groot succes gebleken. We hopen met deze doorstart dat te continueren.

De Bridgematinee is een lowprofile opzet voor diegenen die nog niet zo lang bridgen en die zich stap voor stap willen verbeteren. Je hoeft ook geen lid van de bridgebond te zijn. Het is een super gezellige middag waarbij onder begeleiding wordt gebridged en waar af en toe een thema wordt behandeld.

Enkele belangrijke punten:

 • We spelen op de 1e en 3e dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot ca 16.30 uur.
 • Alleen in de maart wijken we hiervan af. We beginnen op 8 maart a.s.
 • Kosten zijn €2,50 p.p per keer.
 • Ook zonder partner ben je welkom. Wij regelen dan wel wat
 • We spelen in de benedenzaal 
 • Horeca bediening in de zaal
 • Er geldt geen aan- of afmeldingsplicht
 • Per keer zijn minstens 2 begeleiders aanwezig om je bij te staan in lastige situaties
 • Veelal wordt op de 1e dinsdagmiddag een thema behandeld (30 minuten)

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen en te ervaren wat dit bridgematinee voor jou betekent. Zoals gemeld behoef je geen vaste partner te hebben. Nodig zo mogelijk  bridgevrienden uit je omgeving uit, want hoe meer zielen hoe langer we doorgaan.

De speeldata zijn: 8/3, 22/3, 5/4, 19/4, 3/5 en 17/5. 

 

Bridgeclub Groningen opgeheven

Nadat bridgeclub Groningen tientallen jaren met veel plezier en animo hun clubavonden in het Denksportcentrum hebben gespeeld, is op 1 september 2018 definitief het doek gevallen. Het sterk teruglopende ledenaantal was debet dat er onvoldoende actieve leden overbleven om de (interne) competities en dus ook de club overeind te houden. 

Het is jammer dat na BC Gruno nu met BC Groningen wederom een gerenommeerde en aansprekende bridgeclub in Groningen heeft moeten stoppen.

 

 JUUDSTER MEMORIAL SCHAAKTOERNOOI

Op zondag 22 april 2019 organiseert de SDPN in samenwerking met het Denksportcentrum Groningen een Rapid schaaktoernooi ter nagedachtenis aan Judith Valkenburg die op 24 februari 2018 overleed.


 

Toekomstdrive op 14 april 2018 in het DSCG

Toekomst- en Beginnersdrive NBB district Groningen op 14 april 2018 in het Denksportcentrum Groningen

De Toekomstdrive is een bridgedrive voor beginners, georganiseerd door de Nederlandse Bridge Bond (NBB). In veel gevallen is de Toekomstdrive de eerste wedstrijd waar een bridgecursist aan deelneemt. De spellen worden dan ook afgestemd op het niveau van de cursisten. Er wordt gespeeld in twee groepen: beginners ('lesboekje 1') en de iets gevorderden ('lesboekje 2'). Er is een aangepast speeltempo en het stellen van vragen mag. Na afloop van de drive krijgen alle deelnemers een boekje met de spellen die ze hebben gespeeld met daarbij uitleg over bieden en spelen. 

In verschillende districten wordt een toekomstdrive georganiseerd en de cursist mag kiezen waarheen hij wil. Meedoen mag echter maar één keer per seizoen.

Naast de toekomstdrive is er een afzonderlijke groep voor overige beginners die al enige ervaring op een vereniging hebben of een vergevorderde cursus doen.

Het district Groningen organiseert zoals vermeld haar Toekomst- en Beginnersdrive op zaterdag 14 april, waarbij de volgende gegevens van belang zijn:

Locatie: Denksportcentrum Groningen, Oliemuldersweg 43, 9713VA Groningen

Tijd: De drive begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur

Kosten: aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je niveau

Informatie: Klaas Bruinsma, 0594 505 760

 

Nieuwjaarsdrive voor de beginnende bridgers 2018

Eind vorig jaar heeft het Denksportcentrum (DSCG) in samenwerking met een aantal bridgeclubs het initiatief genomen voor een bridgematinee op de dinsdagmiddag voor beginnende bridgers. Dit was aanleiding voor Klaas Bruinsma om zijn jaarlijkse Nieuwjaarsdrive voor deze doelgroep in het Denksportcentrum te houden.

Op 16 januari kwamen 28 deelnemers hierop af om in 4 ronden van 4 spellen te zien wie de bridgelessen het best in de praktijk konden brengen. Het was een zeer geanimeerde en leerzame meeting, die door allen als zeer plezierig en geslaagd is ervaren.

Winnaars werden Frank Admiraal en Wim Luinge met een ruim 60% score. Zij mochten als eerste een keuze maken uit de welgevulde prijzentafel.

    

 Harry Runsink van het DSCG-bestuur was in zijn nopjes over de grote deelname en het plezier dat de deelnemers in het spelletje hadden. Hij riep dan ook iedereen op om naar de wekelijkse bridgematinee op de dinsdagmiddag om half 2 in het DSCG te komen. Onder begeleiding en met tekst en uitleg wordt low profile bridge gespeeld om zo tot een hoger niveau te kunnen komen.

 

Bridgematinee op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum Groningen

Er zijn in de stad Groningen vele thuisbridgers en beginnende bridgers die net 1 of 2 jaren bridgeles hebben gehad. Zij zijn veelal geen lid van één van de bestaande bridgeclubs in Groningen. Het Denksportcentrum Groningen heeft samen met bridgeclubs Groningen en Martini en het district Groningen van de NBB het plan opgevat om juist deze doelgroep een platform en bridge mogelijk-heid te bieden om spontaan en laagdrempelig op de dinsdagmiddag in het Denksportcentrum een kaartje te komen leggen. De deelname is vrijblijvend. Er is dus geen verplichte opkomst.

 

De middagen staan onder leiding van bridgedocenten en ervaren bridgers die waar nodig begeleidend en ondersteunend de deelnemers ter zijde staan. Het doel is heerlijk ontspannend bridgen, waarbij vooral het plezier in het spelletje voorop staat. De middag is een ontmoeting tussen gelijkgestemden van een gelijkwaardig niveau om gezamenlijk te genieten van een leuke bridgemiddag. ♣♦♥♠   ♣♦♥♠   ♣♦♥♠

Eén of twee keer per maand wordt in een kwartiertje extra aandacht besteed aan bijzondere spelsituaties. Zo word je spelenderwijs ook wat extra kneepjes bijgebracht. We starten met een kosteloze kennismaking op dinsdag 14 november om 13.30 uur in het  Denksportcentrum Groningen,  Oliemuldersweg 43, 9713VA Groningen tot ca 17.00 uur. Men wordt verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee. En verder zijn er diverse drankjes en versnaperingen te krijgen tegen prijzen onder het gangbare horeca niveau. De volgende dinsdagmiddagen is men welkom vanaf half twee. We gaan dan een uurtje of drie, zoals gezegd, onder begeleiding ontspannen en gezellig bridgen. De kosten zijn €2,50 per keer als bijdrage in de begeleiding, zaalhuur en materiaal. We hopen met dit initiatief vele thuis en beginnende bridgers te mogen verwelkomen. En hen te laten ervaren hoe leuk en gezellig bridge in een wat groter verband te spelen is.

U komt toch ook?


Aanmelden kan via info@denksportcentrumgroningen.nl maar je kunt ook zo binnenlopen.

Zie ook www.denksportcentrumgroningen.nl

 

 

 

 

Nieuwe vloer benedenzaal DSCG (juli 2017)

De marmoleumvloer van de benedenzaal zat vol putjes met vuil en was niet meer schoon te krijgen. Met name het wiebelen op de stoelen met stalen pootjes waren hier debet aan. Voor het bestuur van het DSCG was dit aanleiding om tot vervanging over te gaan. Als eerste hebben we ons verdiept welke type vloer op basis van prijs/kwaliteit het beste bij het dagelijkse gebruik en ons budget zou passen. Gekozen is voor een slijtvaste en onderhoudsvriendelijke PVC-clickvloer te leveren door de firma Smant te Groningen.

Begin juli zijn de pakketten met vloerdelen geleverd en om de legkosten uit te sparen hebben we besloten de klus in eigen beheer te klaren. Actief hebben Harry Runsink, Gert Meijer, Frits Magendans en Klaas Gorter van het DSCG-bestuur en Wim Krijnen en Fons van Hamond van de Groninger Schaak Combinatie zich op de warme dagen van 17/18 juli zich letterlijk 2 dagen in het zweet gewerkt. Naast het leggen van de vloerdelen moest ook nog eens de vouwwand worden ingekort. Maar …. moe, stijf en enigszins kapot zijn ze trots op het geleverde resultaat.

de oude zaal met het eerste plankje de ontruiming vouwwand is losgekoppeld, nu nog inkorten

het begin ligt er, eerst een snelle inspectie              Wim in zijn vaste houding Gert in zijn favoriete pose

Harry, Klaas en Frits volop aan de slag. Harry en Klaas maken meters en Frits levert het materiaal en zorgt voor de perfecte  inkorting van de laatste plank per rij. Voor waar een geöliede machine.

De nieuwe vloer ligt in al zijn schoonheid klaar om weer jarenlang ondergrond te bieden aan alle denksport-verenigingen die die hun onderkomen in het DSCG hebben.

Nieuwe stoelpootdoppen

Met de komst van de nieuwe vloer moest er noodgedwongen ook wat worden gedaan aan de scherpe metalen stoelpoten met harde kunststofdoppen. Zij waren de veroorzaker van de vele putjes in de oude vloer. Het veelvuldig wiebelen op de stoelen door de gebruikers was een extra belasting waar het marmoleum niet tegen bestand was.

Na ons verdiept te hebben in de stoelpootvarianten en het uitproberen van verschillen typen is er voor €750 aan nieuwe stoelpootdoppen aangeschaft. De vervanging heeft Frits Magendans hoofdzakelijk in zijn eentje handmatig geklaard.